900gkartoflersmå, kogte og pillede - eller glaskartofler
150gbrun farin
25gsmør
flagesalt
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med god plads. Du kan både bruge små kogte kartofler, der er pillet og kølet af, eller blot bruge et par glas med kartofler, der købes i supermarkedet.
Fordel brun farin og smør over kartoflerne sammen med lidt salt.
Sæt fadet ind i ovnen. Brunede kartofler i ovn skal nu have 45 minutter.
3-4 gange undervejs vendes kartoflerne rundt, så karamellen blandes sammen med kartoflerne. Vær opmærksom på, at karamelmassen i starten er meget tynd, men den samler sig undervejs, og til sidst smyger karamellen sig smukt om kartoflerne.
Næringsindhold
Brunede kartofler i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
13
mg
4
%
Natrium
646
mg
28
%
Kalium
999
mg
29
%
Kulhydrater
76
g
25
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
38
g
42
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
161
IU
3
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
60
mg
6
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.