3spsk.hvedemelblandet med salt, friskkværnet peber og lidt tørret timian, oregano og basilikum
2spsk.olivenolietil stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skyl kyllingen og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør og parter den i 8 dele.
Varm olivenolie op i en dyb pande. Knus de hele fed hvidløg let med en kniv og kom dem så på panden sammen med pepperocini, der knuses let mellem fingrene. Lad det stege ved middelvarme et halv minuts tid.
Bland hvedemelet godt med salt, friskkværnet peber og krydderier.
Vend kyllingestykkerne i blandingen, kom dem på panden og brun på alle sider.
Når de er brunede, lægges de i et ovnfast fad, som har et låg (eller dækkes med stanniol).
Kog panden af med hvidvin, skru lidt op for varmen og lad det koge et par minutter. Tilsæt så oliven og rosmarin, lad det koge i endnu et par minutter.
Tilsæt de halverede tomater sammen med rosmarin, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er så meget væske tilbage.
Hæld hele blandingen over kyllingestykkerne, læg låg på - eller dæk med stanniol - og sæt fadet med italiensk kylling i en 200 °C varm ovn i ca. 35-40 minutter, til kyllingestykkerne er møre.
Næringsindhold
Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
39
g
60
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
122
mg
41
%
Natrium
1490
mg
65
%
Kalium
614
mg
18
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
913
IU
18
%
Vitamin C
26
mg
32
%
Calcium
67
mg
7
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.