Smuldr gær i en skål og tilsæt det lunkne (håndvarme) vand, rør gæren ud. Tilsæt olie, salt og det grove mel.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, tag dejen ud og ælt den godt på køkkenbordet, til den er smidig.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil den lunt og lad den hæve i en times tid.
Gør fyldet klar. Dup de tynde kartoffelskiver helt tørre, dryp dem med lidt olivenolie og vend dem godt rundt. Rør tomatpure, løg, hvidløg, oregano, creme fraiche, salt og friskkværnet peber sammen.
Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud til enten 4 mindre pizzaer - eller til 2 store.
Fordel tomatsovsen på og smør det ud til et tyndt lag.
Læg så kartoffelskiver, champignon, snackpeber og oliven på.
Kartoffelpizza bages ved 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til den er sprød. Hold øje med den, da den ikke må blive sort.
Bland olivenolie med presset hvidløg.
Tag pizzaen ud og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Sprød kartoffelpizza
Mængde pr. portion
Kalorier
1111
% Daglig værdi*
Fedt
40
g
62
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
24
g
Natrium
3993
mg
174
%
Kalium
1943
mg
56
%
Kulhydrater
170
g
57
%
Kostfibre
23
g
96
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
29
g
58
%
Vitamin A
1302
IU
26
%
Vitamin C
81
mg
98
%
Calcium
207
mg
21
%
Jern
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.