Kom de istandgjorte rodfrugter i kogende, letsaltet vand og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra.
Kom smør og lidt olivenolie på en pande og sauter løg, til de begynder at blive bløde.
Tilsæt de forkogte rodfrugter, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det hele stege i ca. 5 minutter. Rodfrugterne skal være møre, men stadig have lidt bid. Rør ikke alt for ofte i dem, rodfrugterne må gerne få lidt stegeskorpe.
Kom en anelse olie på en pande og steg halloumi ost til den bliver gylden. Tag af panden og læg på køkkenrulle, så det kan dryppe lidt af. Skær osten i mindre stykker.
Vend krydderurterne i din biksemad med halloumi, tilsæt spinat og vend det hele godt rundt.
Pisk balsamico og honning sammen.
Vend osten i rodfrugtblandingen og anret det hele på et fad.
Hæld dressingen over, vend rundt og server.
Næringsindhold
Rodfrugt biksemad med halloumi
Mængde pr. portion
Kalorier
390
% Daglig værdi*
Fedt
13
g
20
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Natrium
2019
mg
88
%
Kalium
1510
mg
43
%
Kulhydrater
52
g
17
%
Kostfibre
9
g
38
%
Sukker
14
g
16
%
Protein
18
g
36
%
Vitamin A
15154
IU
303
%
Vitamin C
60
mg
73
%
Calcium
687
mg
69
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.