Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Langtidsstegt tykkam
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
4
timer
t
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1,5
kg.
tykkam
kalv eller okse
▢
salt og friskkværnet peber
▢
2
spsk.
smør
og lidt olivenolie til stegning
▢
1
stort
løg
hakket
▢
4
hvidløg
knust og finthakket
▢
4
pastinakker
skåret i små tern
▢
3
stængler
bladselleri
skåret i tern
▢
250
g
svampe
skåret i mindre stykker
▢
200
g
markchampignon
skåret i mindre stykker
▢
3
dl.
stout øl
evt. en choko staut fra Svaneke Bryghus
▢
3
kviste
timian
▢
1
dåse
hakkede tomater
▢
3
tsk.
majsstivelse
rørt ud i koldt vand
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Varm smør og olie op på en pande, lad smørret bruse af og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt, friskkværnet peber og timian.
Læg kødet i en stegeso eller et ovnfast fad med låg.
Kom pastinak, bladselleri og løg på den samme pande og sauter, til løget bliver klart og blødt, små 5 minutters tid.
Kom blandingen ovenpå det brunede kød.
Kom evt. lidt mere smør på panden, lad det bruse af og kom svampene på.
Lad dem brune et par minutter og tilsæt så hvidløgene, lad dem stege med i et par minutter og kom så det hele over i fadet til kødet.
Hæld hakkede tomater og stout ved, læg et par kviste timian ned i og på med låget.
Stil din tykkam i en
150
°C
varm ovn (varmluft) i ca. 4 timer.
Tag fadet ud af ovnen og tag kødet op, pak det ind, så det kan holdes varmt. Og glæd dig til en langtidsstegt tykkam.
Hæld skyen med grøntsager og det hele, i en gryde og lad det koge lidt ind.
Jævn det evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand (det behøves ikke, men det kan gøres). Smag saucen til.
Næringsindhold
Langtidsstegt tykkam
Mængde pr. portion
Kalorier
1199
% Daglig værdi*
Fedt
76
g
117
%
Mættet fedt
32
g
200
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
31
g
Kolesterol
338
mg
113
%
Natrium
1008
mg
44
%
Kalium
2408
mg
69
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
11
g
46
%
Sukker
14
g
16
%
Protein
80
g
160
%
Vitamin A
467
IU
9
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Calcium
205
mg
21
%
Jern
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]