Kom fløde, kærnemælk, smeltet smør og fint reven citronskal i en skål sammen med de tre æggeblommer.
Tilsæt det let afkølede smør og pisk det godt sammen.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen, hæld det ned til de flydende ingredienser og rør det sammen.
Pisk æggehvider helt stive og vend dem i med en dejskraber, med lette bevægelser, så dejen bliver helt luftig.
Fordel lidt smeltet smør i hvert hul i æbleskivepanden, og når de har fået så meget skorpe at de kan vendes, så vend dem ¼ omgang, bliv ved på den måde til du når hele vejen rundt (det kræver lidt øvelse, men det kommer hurtigt).
Nu har du en rund æbleskive, så nu skal de lækre æbleskiver bare bages færdige, mens de af og til vendes rundt.
Læg dem over i et fad og hold dem lune, til al dejen er brugt.
Næringsindhold
Æbleskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
2
g
3
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
0.2
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
17
mg
6
%
Natrium
25
mg
1
%
Kalium
21
mg
1
%
Kulhydrater
7
g
2
%
Kostfibre
0.2
g
1
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
88
IU
2
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
12
mg
1
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.