0,5teskechilichipotle pulver eller cayennepeber efter smag
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Pil skallen af dine tigerrejer, men lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Forsæt så med at skære en ridse i ryggen, NÆSTEN helt igennem og bred dem ud. Drys med en anelse salt og lidt friskkværnet peber.
Rør det bløde smør, hvidløg og persille sammen og fordel lidt på hver reje.
Rul butterdej ud på et meldrysset bord og skær den i 15 strimler.
Sno en strimmel butterdej om hver reje, mens der forsøges at lukke rejerne lidt om smørret (det kan godt drille lidt!). Hvis de ikke skal bages med det samme, så læg dem i en plastbeholder eller på en tallerken, dæk dem til og stil i køleskabet til de skal bages.
Når dine indbagte tigerrejer skal bages, varmes ovnen op til 200 °C og rejerne pensles med lidt æggeblomme.
Rejerne lægges på bageplade med bagepapir og sættes i ovnen, bages i ca. 15 minutter, eller til dejen er gylden og rejerne har skiftet farve.
Tag dem ud, anret dem dekorativt. Rør dip'en sammen og fordel i små skåle, så hver person får sin egen skål.
Næringsindhold
Indbagte tigerrejer i butterdej
Mængde pr. portion
Kalorier
75
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
24
mg
8
%
Natrium
72
mg
3
%
Kalium
24
mg
1
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
0.3
g
1
%
Sukker
0.5
g
1
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
141
IU
3
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
9
mg
1
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.