200grejerstore grønlandske rejer i lage, afdryppet
1bdt.aspargesdet nederste knækket af og skåret i små stykker
salt og friskkværnet peber
2spsk.creme fraiche18%, store spiseskefulde
1spsk.mayonnaise
1citronsaft af ½ citron
1bdt.dildhakket
3dråberTabasco
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skær bagekartofler i tykke skiver på 2 centimeter., som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
Sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og let sprøde, vend dem ca. halvvejs.
Bring lidt vand i kog, tilsæt lidt salt og tilsæt de små stykker asparges, undtagen hovederne og kog dem i 1 minut.
Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i yderligere ½ minut. Hæld i en sigte og overhæld straks med koldt vand. Lad dem afdryppe.
Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, dild, Tabasco, salt og friskkværnet peber.
Vend de afdryppede asparges og rejer i, vend godt sammen.
Når kartoflerne er nok, tages de ud og lægges på en tallerken. Fordel rejesalaten ovenpå, og så har du de lækreste bagte kartoffelskiver med rejesalat.
Næringsindhold
Bagte kartoffelskiver med rejesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
264
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
82
mg
27
%
Natrium
1269
mg
55
%
Kalium
889
mg
25
%
Kulhydrater
28
g
9
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
888
IU
18
%
Vitamin C
36
mg
44
%
Calcium
81
mg
8
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.