6søde kartoflersweet potatoes, skrællet og skåret ud som pommes frites
3spsk.fint majsmel
2tsk.hvidløgspulver
1tsk.flagesalt
3spsk.olivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skær de søde kartofler ud og kom dem i koldt vand, lad dem ligge i mindst ½ time, men de kan godt ligge 2-3 timer uden det gør noget. Det gør dem mere sprøde når de bages.
Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre.
Kom dem i en frysepose sammen med majsmel, hvidløgspulver og salt.
Ryst posen godt og tag dem ud på en bageplade med bagepapir.
Dryp dine sweet potato fritter med olivenolie og vend dem forsigtig rundt med hænderne.
Spred dem ud så de ikke rører ved hinanden og der må endelig ikke være for mange på bagepladen ad gangen. Denne portion var meget passende til en bageplade.
Sæt dem i en 200 °C varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de tager farve og bliver sprøde.
Næringsindhold
Sweet potato fritter
Mængde pr. portion
Kalorier
408
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
7
g
Natrium
769
mg
33
%
Kalium
1174
mg
34
%
Kulhydrater
73
g
24
%
Kostfibre
11
g
46
%
Sukker
14
g
16
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
48094
IU
962
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
110
mg
11
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.