Flæk vaniljestang og skrab kornene ud, kom dem i en blender eller en minihakker. Skær vaniljestangen i mindre stykker og kom også den i. Kør, til vaniljestangen er helt finthakket.
Hak mandler, til de er forholdsvis finthakket, men ikke så det er mandelmel.
Kom hvedemel i en skål og hak smørret ud i, smuldr mel og smør sammen, så det bliver en grynet masse.
Tilsæt vanilje, mandler og sukker - saml dejen med ægget. Hvis dejen er helt umulig at samle, så tilsæt ganske lidt koldt vand, men kun 1-2 spsk.
Ælt dejen sammen og pak den så ind i film eller en frysepose. Læg det i køleskab nogle timer - allerhelst 1-2 dage.
Form dejen til vaniljekranse og bag ved 225 grader, på nederste rille i 5-7 minutter.
Næringsindhold
Vaniljekranse
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
0.5
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
13
mg
4
%
Natrium
30
mg
1
%
Kalium
27
mg
1
%
Kulhydrater
8
g
3
%
Kostfibre
0.5
g
2
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
117
IU
2
%
Calcium
9
mg
1
%
Jern
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.