2spsk.hvedemelblandet med lidt salt og friskkværnet peber
1løghakket
250gchampignonskåret i skiver
½tsk.timiantørret
2spsk.rapsolietil stegning
2dlhvidvintør
2dlhønsebouillon
2spsk.creme fraiche38%
salt og friskkværnet peber
1citronlidt fintrevet citronskal fra ½ økologisk citron
1håndfuldpersillefinthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vend kyllingestrimler i melblandingen.
Varm lidt olie op på en pande og svits løg og champignon, til væden fra champignonerne er kogt ind og løg og svampe har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege med, til de bliver gyldne.
Drys med timian og vend godt rundt.
Hæld vin og bouillon ved, skru ned og lad det simre i 15 minutter.
Kom creme fraiche i en skål, sammen med lidt af den varme væde.
Pisk det sammen og kom det tilbage på panden.
Varm din kyllingefrikasse igennem, og drys med citronskal og persille.
Næringsindhold
Nem kyllingefrikasse
Mængde pr. portion
Kalorier
349
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
66
mg
22
%
Natrium
858
mg
37
%
Kalium
454
mg
13
%
Kulhydrater
11
g
4
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
232
IU
5
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
34
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.