Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt - ælt det sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind i dejen.
Ælt den i ca. 6-8 minutter, så den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej.
Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time.
Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel.
Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene.
Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med.
Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf.
Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i ca. 15 "klatter", som forsigtigt løftes med en metalskraber eller en paletkniv over på bageplader med bagepapir.
Lad dine gulerodsbrud hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte
Næringsindhold
Gulerodsbrud
Mængde pr. portion
Kalorier
382
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
33
mg
11
%
Natrium
445
mg
19
%
Kalium
196
mg
6
%
Kulhydrater
59
g
20
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
2879
IU
58
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
27
mg
3
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.