Kom mandler og hasselnødder i en blender/foodprocessor og kør til de er nogenlunde findelt.
Kom æg og sukker i en skål og pisk rigtig godt med en el-mikser, til det er tykt og luftigt. Jo længere tid jo pisker, jo mere luftig bliver kagen, så det kan godt betale sig at bruge god tid på denne del.
Vend de hakkede nødder og bagepulveret i med en dejskraber, til det hele er blandet godt sammen, men uden at luften slås ud af æggemassen.
Hæld i en smurt/beklædt springform og bag ved 200 grader (ikke varmluft) på næstnederste rille i 30-35 minutter. Hvis kagen tager for meget farve, så dæk den til med noget stanniol.
Tjek at din nøddekage er gennembagt inden den tages ud.
Smelt chokoladen over vandbad og kom den på kagen mens den stadig er lun.
Næringsindhold
Nøddekage med chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
556
% Daglig værdi*
Fedt
38
g
58
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
22
g
Kolesterol
103
mg
34
%
Natrium
79
mg
3
%
Kalium
507
mg
14
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
30
g
33
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
158
IU
3
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
127
mg
13
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.