Vend oksetern med soja, tag det op og brun det ad flere omgange på en pande i lidt olie.
Krydr med salt og friskkværnet peber og kom det i en gryde.
Hæld den resterende soja i gryden. Hak persillen (gem lidt til pynt) og svits det sammen med løg og chili (gem lidt til pynt) på en pande i smørret.
Steg det til løgene bliver bløde, men de skal ikke tage farve, det tager et par minutter. Kom det i gryden til kødternene.
Sæt gryden på et varmt blus og tilsæt tabasco, oregano, hakkede tomater, balsamico, BBQ sauce (eller måske røget paprika) og brun farin.
Lad det simre under låg i ca. 45-50 minutter, til kødet er mørt. Hæld væden fra majskernerne og vend det i retten og lad dem varme igennem.
Hvis der bruges creme fraiche under 38%, så hæld lidt af den varme sauce i creme fraichen og rør det samme, inden det kommes i gryden, så skulle det ikke skille. Det må dog IKKE koge, kun lige varme igennem.
Sydamerikansk chiligryde smages til.
Næringsindhold
Sydamerikansk chiligryde med oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
124
mg
41
%
Natrium
2359
mg
103
%
Kalium
938
mg
27
%
Kulhydrater
29
g
10
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
17
g
19
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
493
IU
10
%
Vitamin C
26
mg
32
%
Calcium
87
mg
9
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.