Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen til din marinade til lammekølle. Det vil sige pillede hvidløgsfed, timian, rosmarin, salt og brun farin.
Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i.
Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
Vend den af og til når køleskabet åbnes.
Inden tilberedning drysses lammekøllen med lidt flagesalt.
Tilberedning
Ovn: Steg lammekøllen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ovnen i ca. 1 time og 30 minutter. Måske lidt længere tid. Husk, at det er kernetemperaturen der afgør, hvornår kødet er færdigstegt. Så brug stegetermometer.
Grill: Grilles ved indirekte varme ved ca. 180 grader i 2 timer og 15 minutter.
Næringsindhold
Marinade til lammekølle
Mængde pr. portion
Kalorier
602
% Daglig værdi*
Fedt
27
g
42
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
229
mg
76
%
Natrium
3714
mg
161
%
Kalium
1103
mg
32
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
74
g
148
%
Vitamin A
104
IU
2
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
63
mg
6
%
Jern
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.