Vask græskarret og tør det af. Deles på midten og indmaden tages ud og kasseres.
Skær otte både ud, og du skal ikke skrælle græskarret først. Ovnbagt græskar med bacon laves med skrællen på, da den bliver mør under bagningen.
Pensl græskarbådene med lidt olie, og vikl en skive bacon om hver.
Lægges på bageplade med bagepapir, og drysses med lidt salt, hvidløgspulver og paprika.
Bages ved 200 °C varmluft i ca. 20 minutter. Derefter kan du give dem kanp fem minutter under grillen i ovnen, så baconen er sprød, mens græskarret er helt blødt.
Næringsindhold
Ovnbagt græskar med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
279
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
25
mg
8
%
Natrium
837
mg
36
%
Kalium
681
mg
19
%
Kulhydrater
16
g
5
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
2376
IU
48
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
51
mg
5
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.