1litervand+ bouillon, evt. Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
4kvistetimian
1bdt.persillestort
250gmascarpone
salt og friskkværnet peber
Pynt til jordskokkesuppe
4jordskokkerskrubbet og skåret i tynde skiver
4skiverparmsakinke
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend din jordskokkesuppe til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre.
Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Næringsindhold
Jordskokkesuppe - lækker og cremet
Mængde pr. portion
Kalorier
574
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
18
g
113
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.01
g
Kolesterol
70
mg
23
%
Natrium
920
mg
40
%
Kalium
1511
mg
43
%
Kulhydrater
63
g
21
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
24
g
27
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
1010
IU
20
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Calcium
144
mg
14
%
Jern
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.