Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Chokolademousse
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Dessert
Køkken:
Fransk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
100
g
mørk chokolade
med 70% kakao
▢
25
g
smør
gerne blødt, i små tern
▢
40
g
pasteuriserede æggeblommer
▢
1
tsk.
vaniljesukker
▢
125
g
pasteuriserede æggehvider
▢
50
g
sukker
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Mørk chokolade hakkes, og kommes i en lille gryde. Smelt chokoladen ved svag varme.
Rør derefter 25 gram smør i den smeltede chokolade. Du kan med fordel skære smørret i mindre tern inden. Røres blank.
Pasteuristerede æggeblommer røres godt sammen med vaniljesukker, som derefter røres i den smeltede chokolade.
De pasteuriserede æggehvider piskes med sukker, så du har en tiv æggehvide.
Nu skal du samle din chokolademousse. det gøres ved først at komme lidt af æggehviden ned i chokolademassen, og vend det sammen.
Derefter vendes chokolademassen nu forsigtigt sammen med de piskede æggehvider, så massen er fordelt godt.
Anret din chokolademousse i passende glas, og stil den på køl i mindst et par timer.
Næringsindhold
Chokolademousse
Mængde pr. portion
Kalorier
290
% Daglig værdi*
Fedt
17
g
26
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
123
mg
41
%
Natrium
99
mg
4
%
Kalium
205
mg
6
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
23
g
26
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
313
IU
6
%
Calcium
32
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]