Skræl æbler, fjern kernehus og skær dem i tynde både og læg dem i et fad.
Bland sukker, kanel og rosiner - hæld blandingen over æblerne og vend det hele godt rundt, så alle æblestykkerne er dækkede af sukker-/kanelblandingen.
Smuldredej: Hæld hvedemel i en skål sammen med smør. Bland det med hænderne, så det bliver til en smuldrende blanding - det skal IKKE samles!!
Tilsæt sukker (det er rigtigt, der skal også sukker i denne blanding) og de hakkede mandler og bland det hele let sammen, men igen, det skal IKKE samles men stadig være smuldrende.
Blandingen fordeles over æblerne - og hertil kan din æblekage forberedes i forvejen.
Kagen sættes i en 200 °C varm ovn, hvor en bagt æblekage skal bages i ca. 30-40 minutter.
Næringsindhold
Bagt æblekage med smuldredej
Mængde pr. portion
Kalorier
485
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
45
mg
15
%
Natrium
136
mg
6
%
Kalium
231
mg
7
%
Kulhydrater
73
g
24
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
50
g
56
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
592
IU
12
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
52
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.