100gchokoladeomkring 60% kakaoindhold, brækket i mindre stykker
1spsk.rørsukker
Flødeskum
1,5dl.piskeflødepisket til flødeskum
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom mælk i en gryde sammen med kakaopulver og sukker.
Pisk i det og varm det op ved lav varme. Bliv ved det og pisk ofte, så det ikke brænder på.
Når mælken begynder at blive varm, kommes chokolade i - bliv ved med at piske - til chokoladen er opløst. Det er vigtigt at der piskes, så det ikke brænder på, så bliv ved det!
Varm op til kogepunktet, men varm chokolade må IKKE koge.
Hæld det i krus og top med blødt, koldt flødeskum.
Næringsindhold
Varm chokolade med flødeskum
Mængde pr. portion
Kalorier
738
% Daglig værdi*
Fedt
57
g
88
%
Mættet fedt
34
g
213
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
117
mg
39
%
Natrium
129
mg
6
%
Kalium
854
mg
24
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
33
g
37
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
1540
IU
31
%
Vitamin C
0.5
mg
1
%
Calcium
406
mg
41
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.