Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
250 g smør
Lun kærnemælk til det har 37 grader (lunkent - hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt).
2 dl kærnemælk
Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg sammen med kardemomme.
3 æg, 50 g gær, 2 tsk. kardemomme
Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time.
Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!).
Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket.
Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 10-12 minutter.
1 æg
Næringsindhold
Bollerne - de bedste hjemmebagte
Mængde pr. portion
Kalorier
190
% Daglig værdi*
Fedt
10
g
15
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
51
mg
17
%
Natrium
184
mg
8
%
Kalium
65
mg
2
%
Kulhydrater
22
g
7
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
314
IU
6
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Calcium
21
mg
2
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.