250gkyllingrest, stegt eller kogt, ca. svarende til 2 kyllingebrystfileter
1løgfinthakket
2fedhvidløgknust og finthakket
2forårsløgfintsnittet
1bdt.persillehakket
1tsk.estragontørret
1tsk.chilipulversød
1æg
2spsk.havregryn
2spsk.hvedemel
¾dlmælk
salt og friskkværnet peber
1håndfuldcheddarrevet
1citronfintrevet skal af ½ økologisk citron
panko raspeller alm. rasp til at rulle i
0,5dloliemåske mere, til stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Sauter løget i lidt olie på en pande ved middelvarme til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen.
Tilsæt havregryn, hvedemel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time.
Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
Tag kyllingeblandingen ud og form til kyllingekroketter (kugler), ca. på størrelse med en bordtennisbold.
Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
Stegkyllingekroketterne i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele.
Du behøver ikke at koncentrere dig om at kødet skal være gennemstegt, fordi det jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres.
Næringsindhold
Kyllingekroketter - nem restemad
Mængde pr. portion
Kalorier
285
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
66
mg
22
%
Natrium
640
mg
28
%
Kalium
406
mg
12
%
Kulhydrater
21
g
7
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
508
IU
10
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
84
mg
8
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.