Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Grove pitabrød
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
2
timer
t
Servings:
10
stk.
Ingredienser
▢
2½
dl
vand
lunken
▢
25
g
gær
▢
3
dl
rugmel
groft, eller anden form for mel end hvedemel
▢
4-5
dl
hvedemel
▢
½
spsk.
salt
▢
½
spsk.
sukker
▢
½
dl
olivenolie
▢
1
æg
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Gæren opløses i det lunkne vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er blød og smidig. Gerne ved middel hastighed på røremaskine i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm. tykkelse.
Tag en skål eller en stor kop og tryk cirkler ud (jeg brugte en morgemadsskål). Det er en nem måde at lave de grove pitabrød på.
Læg dem på bagepapir, dæk med viskestykke og hæv i yderligere 30 minutter.
Pensl dem med æg og sæt i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter.
Næringsindhold
Grove pitabrød
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
16
mg
5
%
Natrium
358
mg
16
%
Kalium
176
mg
5
%
Kulhydrater
54
g
18
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
24
IU
0
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Calcium
17
mg
2
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]