Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand, salt og lidt frisk rosmarin, lad dem koge til de er næsten møre. Damp dem tørre. Kogetiden er ca. 10 minutter.
Opvarm smør og olivenolie på en pande ved middelhøj varme.
Kom de små og kogte kartofler på panden sammen med knuste fed hvidløg og lidt frisk rosmarin.
Lad de smørstegte kartofler stå og hygge sig til de bliver gyldne og let sprøde. Vend rundt i dem af og til, men ikke for tit, da de skal have lidt farve.
Krydr med flagesalt og friskkværnet peber inden de serveres.
Næringsindhold
Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
201
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
15
mg
5
%
Natrium
639
mg
28
%
Kalium
810
mg
23
%
Kulhydrater
34
g
11
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
210
IU
4
%
Vitamin C
38
mg
46
%
Calcium
41
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.