1dlrørsukkerjeg brugte vel ca. ¾ dl, måske lidt mindre
1spsk.mel
30gmarcipan
50ghakket chokolade
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Gær opløses i lun mælk og sukker. Røres godt ud. Tilsæt smeltet smør sammen med æg, kardemomme og det meste af hvedemelet. Hold lidt tilbage, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Og ellers kommes det hele selvfølgelig i. Dejen er lidt fedtet - men let at samle. Æltes let igennem i hånden på meldrysset bord.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager ca. 45 minutter.
Imens røres fyld til kringle sammen.
Efter hævning rulles dejen ud til 2 aflange stænger.
Fyldet fordeles på langs af dejen - inde midt på.
Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne.
Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager.
De to styks kringle med marcipan og chokolade bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter
Næringsindhold
Kringle med marcipan og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
123
mg
41
%
Natrium
266
mg
12
%
Kalium
184
mg
5
%
Kulhydrater
60
g
20
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
19
g
21
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1020
IU
20
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
47
mg
5
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.