Kom hvedemele i en skål eller i en røremaskine. Kom salt, flormelis og smør i og saml dejen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og ælt dejen, til den er sammenhængende og ensartet. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand, hvis dejen er alt for tør. Læg dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Ælt marcipan og sukker sammen i en skål, brug fingrene. Tilsæt det bløde smør og ælt/rør det i. Tilsæt de let sammenpiskede æg lidt efter lidt og ælt/pisk videre til du har en tynd mazarinmasse.
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, drys med kanel og sukker og vend dem godt rundt, så kanel og sukker fordeles ensartet og alle æblestykkerne bliver dækket af blandingen.
Karamel: Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde og kog det op, til en gylden karamel, ved lav til middelvarme.
Tag gryden af varmen og vend de grofthakkede mandler i. Hvis karamellen skal stå lidt, så rør i den af og til. Den kan godt krakelere lidt eller blive lidt grynet, men ligeså snart det kommer på kagen og bliver bagt, smelter den sammen igen.
Rul tærtedejen tyndt ud og beklæd en smurt springform med dejen. Skær den pænt til, for dejen trækker sig ikke sammen eller glider ned af siderne under bagning.
Fordel æblerne ovenpå tærtebunden og fordel derefter mazarinmassen ovenpå.
Sæt i en 175 °C varm ovn (jeg bruger ikke varmluft) og bag i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i 15 minutter. Du kan evt. klikke her og benytte det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.
Skru op til 185 grader (stadig ikke varmluft). Når tærten har hvilet, fordeles karamelmassen ovenpå, pg din æbletærte med mazarin sættes igen i ovnen og bage i endnu ca. 10 minutter.
Tag tærten ud og lad den af køle lidt, inden springformens kant forsigtigt løsnes og fjernes.
Næringsindhold
Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Mængde pr. portion
Kalorier
587
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
88
mg
29
%
Natrium
174
mg
8
%
Kalium
307
mg
9
%
Kulhydrater
75
g
25
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
37
g
41
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
768
IU
15
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
76
mg
8
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.