Opløs gær i det kolde vand og tilsæt de forskellige slags mel og saltet, rør dejen sammen i en røremaskine eller rør den i hånden. Dejen skal være klistret og lidt fugtig i det.
Dæk dejen til og stil den i køleskab - eller et koldt sted - natten over. Gerne ca. 10 timer, så bliver dine grove flutes bedst.
Næste dag beklædes en bageplade med bagepapir og dejen fordeles i 3 flutes på pladen. Jeg brugte en ske og glattede dem så lidt ud til sidst, men du kan også bruge hænderne, gør det du synes er nemmest.
Rids de grove flutes med en skarp kniv og drys med de knuste peberkorn og flagesalt.
Forvarm din ovn til 250 °C varmluft og sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen.
Koldhævet groft flute skal bages i 5 minutter, skru derefter ned til 200 grader og bag i yderligere 8-9 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på flutes. Luk gerne dampen ud af ovnen de sidste par minutter.
Næringsindhold
Grove flutes - koldhævet groft flute
Mængde pr. portion
Kalorier
828
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
0.3
g
Natrium
5829
mg
253
%
Kalium
297
mg
8
%
Kulhydrater
163
g
54
%
Kostfibre
17
g
71
%
Sukker
0.2
g
0
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
16
IU
0
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Calcium
46
mg
5
%
Jern
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.