Majsmel, hvedemel salt, mælk, æg og olie piskes godt sammen. Start evt. med at blande majsmel med hvedemel og salt, for derefter gradvist at piske de øvrige ingredienser i.
Bag otte pandekager (lidt tykke) på en slip-let pande, brug evt. en anelse olie for at få dem til at slippe lettere.
Fyld
Skær kyllingefileter i tern og vend dem med hvidløg, chili, lidt olie, salt og friskkværnet peber - sørg for at det er blandet godt sammen. Svits det til det er brunet og gennemstegt.
Skyl spinat rigtig godt og lad det dryppe af i en sigte.
Kom spinaten i en gryde med 1 tsk. olivenolie olie, salt og friskkværnet peber. Lad den "svitse" til den er faldet sammen og afgiver en masse væde - rør i det hele tiden.
Hæld spinaten i en sigte og pres al væden fra.
Læg spinat og kyllingetern på dine majspandekager og rul dem sammen.
Læg dem i let olieret, ovnfast fad og drys med lidt revet mozzarellaost.
Sæt i ovn ved 200 grader, til osten er smeltet, det tager ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Majspandekager med fyld
Mængde pr. portion
Kalorier
469
% Daglig værdi*
Fedt
21
g
32
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
266
mg
89
%
Natrium
1566
mg
68
%
Kalium
1053
mg
30
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
42
g
84
%
Vitamin A
5389
IU
108
%
Vitamin C
32
mg
39
%
Calcium
345
mg
35
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.