Riv squash groft og vend det med lidt salt. Lægges i et dårslag eller en sigte, og skal nu udvandes i ca. 30 minutter, så væden løber af squashen. Pres det sidste væde ud, så dine squashfrikadeller ikke bliver for vandede.
Rør nu squash sammen med hakket løg, æg, havregryn, rasp, hvedemel og lidt peber. Afhængig af konsistensen kan der tilsættes lidt mere hvedemel eller en smule mælk.
En pande varmes op, hvor smør og olie kommes på. Lad smørret bruse af.
Form squashfrikadeller med en spiseske, og læg dem på panden. Så får ca. 10 grøntsagsfrikadeller ud af denne opskrift.
Lad squashfrikadellerne få en god stegeskorpe inden de vendes, så de ikke går i stykker. Den samlede stegetid er ca. 10 minutter, hvor grøntsagsdellerne vendes med mellemrum. Skru lidt ned for varmen når de har fået stegeskorpe, og steg færdige ved en middel varme.
Næringsindhold
Verdens bedste squashfrikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
119
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
22
mg
7
%
Natrium
288
mg
13
%
Kalium
193
mg
6
%
Kulhydrater
14
g
5
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
4346
IU
87
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
35
mg
4
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.