Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Svenske kødboller med flødesovs og mos
[the_ad id="1609"]
5
fra
4
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Svensk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
Fars til svenske kødboller
▢
1
dl
rasp
▢
1½
dl
mælk
▢
½
dl
piskefløde
▢
500
g
hakket kalv og flæsk
▢
1
tsk.
løgpulver
▢
1
æg
▢
1
spsk.
sennep
gerne en dijon
▢
½
tsk.
muskatnød
fintrevet
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
tsk.
sukker
▢
2
spsk.
smør
og olie til stegning
Flødesovs
▢
1½
spsk.
hvedemel
▢
2½
dl
mælk
▢
½
dl
piskefløde
▢
salt og friskkværnet peber
▢
½
tsk.
Herbamare
bouillon
▢
sovsekulør
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Fars: Kom fløde og mælk i en skål sammen med raspen og lad den stå og trække i 10 minutter.
Når massen er blevet tyk røres den igennem og så tilsættes de øvrige ingredienser til farsen. Rør til en lind fars.
Kom smør og olie på en pande og varm det op.
Form farsen til den størrelse svenske kødboller du vil have, jeg lavede dem ca. på størrelse med en valnød, men det er helt op til dig.
Vend dem så de bliver stegt på alle flader og lad dem stege til de er gennemstegte.
Tag dem af panden, og hold dem varme til de skal serveres.
Drys hvedemel i panden (i det fedtstof der er, tilsæt evt. lidt mere hvis det er nødvendigt) og rør det godt sammen.
Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang, til det har den konsistens du ønsker.
Lad det koge igennem et par minutter, så melsmagen koges væk.
Tilsæt bouillon og lad det koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Farv med sovsekulør og server til de svenske kødboller a la IKEA.
Næringsindhold
Svenske kødboller med flødesovs og mos
Mængde pr. portion
Kalorier
658
% Daglig værdi*
Fedt
47
g
72
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
17
g
Kolesterol
186
mg
62
%
Natrium
1628
mg
71
%
Kalium
614
mg
18
%
Kulhydrater
27
g
9
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
775
IU
16
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
217
mg
22
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]