250gjordbærfrosne og optøede - eller friske jordbær
4bladehusblas
3dlyoghurtnaturel
1vaniljestangkorn af 1 stang vanilje
1½dlflormelis
1limerevet skal af en usprøjtet lime
2dlpiskeflødepisket til skum
Pynt
150gjordbæreller andre friske bær til pynt
Lidtlimeskal
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm din ovn til 175 grader.
Pisk æg og sukker luftigt og tyk med en el-mikser. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt sammen. Sigt det ned i æggemassen og vend det rundt med en ske eller en dejskraber.
Smør en springform godt, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
Bag den i den nederste del i ovnen i ca. 25 minutter eller til den er gennembagt, tjek den med en tandstikker, inden den tages ud af ovnen.
Lad bunden køle lidt af i springformen, inden den løsnes forsigtigt og køler helt af på en bagerist.
Kom de optøede jordbær i en finmasket sigte og pres dem igennem med en ske.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
Rør jordbærpureen med vaniljekorn, yoghurt naturel og limeskal.
Tag lidt af blandingen og kom det i en gryde og varm det op. Knug vandet af husblasen og rør det ud i den varme jordbær-blanding.
Bland det varme med resten af den kolde blanding og vend så tilsidst det stiftpiskede flødeskum i, brug lette tag, så det er en let og luftig masse.
Flæk bunden med en skarp kniv. Vask springformen af og læg den ene bund i, fordel halvdejen af jordbærmoussen over, læg den anden bund på og derefter det sidste af jordbærmoussen.
Dæk springformen til og sæt din jordbærmousse kage på køl i mindst 4 timer.
Næringsindhold
Jordbærmousse kage
Mængde pr. portion
Kalorier
255
% Daglig værdi*
Fedt
9
g
14
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
28
mg
9
%
Natrium
136
mg
6
%
Kalium
243
mg
7
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
39
g
43
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
334
IU
7
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
66
mg
7
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.