Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Boller i selleri
[the_ad id="1609"]
5
fra
4
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
500
g
hakket kalv og flæsk
▢
1
medium
løg
finthakket
▢
1
fed
hvidløg
knust og finthakket
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
æg
▢
½
dl
mælk
▢
2
spsk.
hvedemel
med top
▢
½
tsk.
timian
tørret
Desuden anvendes
▢
1
knoldselleri
skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
▢
25
g
smør
▢
25
g
hvedemel
▢
4
dl
kogevand
fra kødboller og selleri, måske lidt mere
▢
1
tsk.
bouillon
koncentreret, evt. Herbamare
▢
3
laurbærblade
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
citron
saft af ½ citron
▢
1
nip
sukker
▢
1
bundt
persille
til drys
▢
4
dl
ris
koges som anvist på pakken
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid.
Skær knoldsellerien ud i 1 gange 1 cm. store tern. Husk at skrælle knoldsellerien inden.
Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade.
Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt.
Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op.
Sigt kogevandet ned i en skål.
Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket.
Lad sovsen til dine boller i selleri koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem.
Næringsindhold
Boller i selleri
Mængde pr. portion
Kalorier
895
% Daglig værdi*
Fedt
35
g
54
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
14
g
Kolesterol
151
mg
50
%
Natrium
1477
mg
64
%
Kalium
1138
mg
33
%
Kulhydrater
110
g
37
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
1525
IU
31
%
Vitamin C
41
mg
50
%
Calcium
181
mg
18
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]