1løgmeget finthakket eller finthakket i en lille minihakker/blender
salt og friskkværnet peber
1æg
½dldanskvand
½dlmælk
1dlhavregryn
2spsk.hvedemel
smørog rapsolie til stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Rør det hakkede kød godt med saltet. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen, rør godt i et par minutters tid.
Dæk skålen til og sæt i køleskabet i alt fra ½ times tid til et par timer.
Varm smør og olie op på en pande. Det er godt at stege frikadeller i en blanding af smør og olie.
Tag farsen ud af køleskabet og form til frikadeller, i den størrelse du foretrækker. Overfyld ikke panden, for så koger de mere end de steger, de må ikke lægge så tæt så de rører ved hinanden.
Lad dem stege i ca. 5-6 minutter på hver side, alt efter størrelse, til de er gennemstegte.
Forsæt indtil al farsen er brug og server straks dine frikadeller.
Næringsindhold
Frikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
528
% Daglig værdi*
Fedt
35
g
54
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
14
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
725
mg
32
%
Kalium
546
mg
16
%
Kulhydrater
24
g
8
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
272
IU
5
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
65
mg
7
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.