Hasselback kartofler behøver du ikke at skrælle, men det er op til dig. Skær derefter lidt af bunden af, så kartoflerne kan stå stabilt.
Stik et træspyd igennem kartoflen i den nederste del, så du ikke snitter den hele vejen igennem. Du kan også lægge kartoflen mellem to trægrydeskeer.
Skær derefter riller i kartoflerne, til du rammer træspyd eller grydeskeer.
Dup kartoflerne tørre og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
Pensl med olie, krydr med salt, friskkværnet peber og evt. lidt rosmarin. Der kan også drysses lidt paprika på kartoflerne.
Sæt i ovnen ved 200 °C varmluft og lad dem stå i 50-60 minutter, til de hasselbagte kartofler er møre. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
Næringsindhold
Hasselback kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
4
g
6
%
Mættet fedt
0.4
g
3
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Natrium
607
mg
26
%
Kalium
1798
mg
51
%
Kulhydrater
75
g
25
%
Kostfibre
10
g
42
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
24
IU
0
%
Vitamin C
84
mg
102
%
Calcium
58
mg
6
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.