½-1tsk.chiliflagertørrede, smuldret let mellem fingrene
1tsk.røget paprikaeller almindelig paprika
flagesalt
1håndfuldpersillebredbladet
1håndfuldbasilikum
4fedhvidløgknuste med den brede side af en kniv
1dlhvidvinseddike
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Tjek at alle rester af indmaden i din kyllingen er helt væk, skyl den godt.
Chimichurri marinade: Rør kogende vand, oregano, chiliflager, paprika og groft salt sammen og lad det stå og køle af. Kom resten af ingredienserne i en foodprocessor/blender og når krydderiblandingen er kølet helt af, kommes det i. Kør til en glat masse.
Kom din kylling i en frysepose og hæld marinaden ved. Klem så meget luft som muligt ud af posen og luk den godt tæt til. Masser marinaden lidt ind i kyllingen og ryst posen, så marinaden bliver godt fordelt over hele kyllingen.
Læg din chimichurri kylling i en ekstra pose og læg den i køleskabet, lad den marinere i mindst 6 timer, helst 24 timer.
Tag kyllingen op af marinaden og smid marinaden væk.
Krydr kyllingen med flagesalt og friskkværnet peber, dryp den med lidt olivenolie og læg den evt. i en stegholder, inden den lægges på grillen.
Steg kyllingen over inddirekte varme og ved en god varme på omkring 200 grader i grillen.
Stegetiden er 50-60 minutter, brug evt. stegetermometer eller tjek at saften er helt klar, når der prikkes i det tykkeste sted i låret.
I ovn kan kyllingen steges ved 200 °C varmluft, hvor den skal have ca. 50 minutter, måske lidt længere tid. Du kan klikke her og bruge det smarte minutur med indstillet tid.
Næringsindhold
Chimichurri kylling til grill eller ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
126
mg
42
%
Natrium
223
mg
10
%
Kalium
369
mg
11
%
Kulhydrater
2
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.1
g
0
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
675
IU
14
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
38
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.