Skyl kyllingen under koldt vand og gå den efter indeni for evt. rester af indmad og blod. Dup den tør både udenpå og indeni.
Skær ned gennem brystbenet (eller rygbenet, hvis du foretrækker det) og krydr den på indersiden med salt og friskkværnet peber, inden den lægges på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad.
Fordel du ca. halvdelen af smørret under skindet og den anden halvdel på ydersiden.
Krydr derefter godt med Maldon salt og friskkværnet peber.
Sæt din lørdagskylling i en 175 °C varm ovn (varmluft) og steg den i 50-60 minutter, til den er gennemstegt. Er du i tvivl, så prøv at prikke den i låret hvor den er tykkest, er kødsaften klar er den nok. Klik her og brug det smarte minutur med indstilles stegetid.
Tag lørdagskyllingen ud og lad den stå i 5 minutter, inden den parteres.
Næringsindhold
Lørdagskylling
Mængde pr. portion
Kalorier
450
% Daglig værdi*
Fedt
34
g
52
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
149
mg
50
%
Natrium
770
mg
33
%
Kalium
386
mg
11
%
Kulhydrater
3
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
770
IU
15
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
45
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.