Lad risene koge i nogle minutter, så risene næsten har opsuget al vandet.
Tilsæt sødmælk, rør rundt og pas på din risengrød ikke brænder fast.
1 liter sødmælk
Kog risengrøden næsten op under omrøring, og skru derefter ned på lav varme, hvor grøden koges i ca. 30 minutter. Du skal røre i grøden undervejs, så den ikke brænder på! Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid. Kogetiden kan være nogle minutter længere, men smag dig frem.
Den færdigkogte risengrød smages til med lidt salt, men selvfølgelig ikke hvis grøden skal bruges til en risalamande.
0,5 tsk. salt
Næringsindhold
Risengrød
Mængde pr. portion
Kalorier
329
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
30
mg
10
%
Natrium
337
mg
15
%
Kalium
413
mg
12
%
Kulhydrater
51
g
17
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
405
IU
8
%
Calcium
311
mg
31
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.