Find en gryde frem og kom vand i, så det står et par centimeter op i langs kanten. Mere vand er ikke nødvendigt for at lave blødkogt æg.
Kog vandet op så det spilkoger.
Med en ske lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand, og her er der beregnet et æg pr. person.
Læg låg på og lad æggene, skru måske en anelse ned for kogepladen og lad æggene koge i fem minutter. Ret præcist. Så opnår du nemlig de perfekte blødkogt æg.
Kom koldt vand fra hanen i gryden, så vandet dækker æggene. Lad æggene ligge i vandet i et halvt minut, og så er de klar.
Næringsindhold
Sådan koger du blødkogt æg
Mængde pr. portion
Kalorier
63
% Daglig værdi*
Fedt
4
g
6
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
164
mg
55
%
Natrium
65
mg
3
%
Kalium
61
mg
2
%
Kulhydrater
0.3
g
0
%
Sukker
0.2
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
238
IU
5
%
Calcium
26
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.