1dlhvedemelblandet med flagesalt og friskkværnet peber
3spsk.olivenolie
2storeløgfinthakket
3fedhvidløgknust og finthakket
3storegulerødderi små tern
3stænglerbladsellerii små tern
2laurbærblade
2fedhvidløglet knuste
5kvistetimian
10peberkorn
3,5dlrødvin
2dlvand
2okse fond du chefeller alm. bouillonterninger (okse)
70gtomatpurekoncentreret
1spsk.honningflydende
1spsk.balsamico
2dåserflåede tomater
salt og friskkværnet pebergerne flagesalt
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Hæld de flåede tomater gennem en sigte, men gem endelig væden fra tomaterne.
Afpuds kalveskankerne og brug en lille skarp kniv, til at skære små snit hele vejen rundt i kanterne på kødet, så bøjer de ikke mærkeligt når de steges.
Hak alle grøntsagerne, så de er klare til at blive svitset.
Kom mel ud på en stykke bagepapir og bland med salt og friskkværnet peber.
Vend kalveskankerne i melblandingen og brun dem i olivenolie.
Læg de brunede osso buco i et dybt ovnfast fad, gerne et med låg.
Hæld grøntsagerne ned i den olie som kødet er brunet i og lad det sautere lidt, det skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom timiankviste, hele peberkorn, letknuste hvidløgsfed og laurbærblade ved. Vend godt rundt og kom hele blandingen hen over de brunede kalveskanke.
Læg de hele, afdryppede tomater ovenpå.
Kog gryden hvor kød og grøntsager har stegt i, af med rødvin, vand, fond du chef, tomatpure, flydende honning, en sjat balsamico, væden fra de flåede tomater, salt og friskkværnet peber. Lad det koge op og smag det til. Hæld det over kød og grøntsager.
Læg låg på eller dæk fadet godt til med et dobbelt lag stanniol.
Sæt i ovnen ved 185 °C i 2½ time. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tid.
Fisk laurbærblade og de let knuste hvidløgsfed op, prøv også at fiske så mange timiankviste som muligt op. Advar evt. dine gæster om at de støder på hele peberkorn. Timiankviste, laurbærblade, peberkorn og letknuste hvidløgsfed kan også lægges i en lille gazepose eller en tepose og lægges ned i saucen, så er det betydeligt lettere at fiske op senere.
Næringsindhold
Osso buco
Mængde pr. portion
Kalorier
645
% Daglig værdi*
Fedt
19
g
29
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.04
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
170
mg
57
%
Natrium
1278
mg
56
%
Kalium
1799
mg
51
%
Kulhydrater
52
g
17
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
19
g
21
%
Protein
50
g
100
%
Vitamin A
9677
IU
194
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
185
mg
19
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.