Smuldr gær i en skål og hæld det håndvarme vand over, opløs gæren i vandet.
Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges.
Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad den hæve i ½ time.
Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød.
Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i 40 minutter eller til de har dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 225 °C eller 210 grader varmluft.
Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø. Bag dine hotodogbrød i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Pølsebrød - hotdogbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
33
mg
11
%
Natrium
250
mg
11
%
Kalium
131
mg
4
%
Kulhydrater
48
g
16
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
48
IU
1
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
32
mg
3
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.