Opløs gær i 11/4 dl lunkent vand. Det svarer til 125 gram vand.
Bland hvedemel og salt.
Hæld gærblandingen i melblandingen og tilsæt endnu 11/4 dl vand (125 gram) og olivenolie.
Rør det hele sammen i en røremaskine.
Sæt dejen til brødstængerne til hævning i 1 time, et lunt sted.
Ælt dejen lidt og ælt evt. halvdelen (eller det hele) med hakket, frisk rosmarin.
Rul dejen ud til tynde stænger - ca. ½ cm. i diameter).
Pensl med olivenolie og drys med groft salt (Maldon salt).
Grissini bages ved 200 °C i 15 minutter, hvor de italienske brødstænger skal være sprøde og gyldne. Måske nogle minutter mere. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Grissini - opskrift på italienske brødstænger
Mængde pr. portion
Kalorier
635
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
16
g
Natrium
685
mg
30
%
Kalium
147
mg
4
%
Kulhydrater
87
g
29
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
31
IU
1
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
32
mg
3
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.