200gramlaksvarmrøget laks plukket i mindre stykker
Dressing
1½dlcreme fraiche9%
salt og friskkværnet peber
2spsk.citronsaftfriskpresset
1nipsukker
1bdt.dild finthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Perlespeltsalat med varmrøget laks: Kom de godt skyllede perlespelt-kerner i en gryde sammen med vandet og lidt salt, bring i kog og kog i 15 minutter. Eller som anvist på pakken.
Hæld vandet fra, lad speltkernerne dryppe godt af og lad dem afkøle. Når de er lune, hældes de i en skål eller et fad sammen med grøntsagerne.
Skær den stegte halloumi ost i tern og vend det i.
Pluk varmrøget laks og fordel ovenpå. Mængden af laks afhænger af hvor glad du er for laks.
Rør dressingen sammen og smag den til. Server den til salaten.
Næringsindhold
Perlespeltsalat med varmrøget laks
Mængde pr. portion
Kalorier
465
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
28
mg
9
%
Natrium
1256
mg
55
%
Kalium
495
mg
14
%
Kulhydrater
39
g
13
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
29
g
58
%
Vitamin A
107
IU
2
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
531
mg
53
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.