Bland alle ingredienserne til marinade ti ldin tikka masala sammen.
Kom kyllingestrimler i en pose, hæld yoghurt marinaden over.
Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet.
Læg det marinerede kyllingekød i køleskab - helst natten over - og masser marinaden ind i det engang imellem.
Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 °C i 15 minutter. Du kan klikke her og sætte det smarte minutur her med den korrekte tid.
Opvarm olie i en gryde og steg løget gyldent.
Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte.
Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved.
Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet.
Smag din tikka masala til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket persille.
Næringsindhold
Tikka masala kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
363
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
77
mg
26
%
Natrium
1874
mg
81
%
Kalium
374
mg
11
%
Kulhydrater
9
g
3
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
816
IU
16
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
92
mg
9
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.