Rør gær ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
Rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid den står i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. Den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig.
Kom dejen i en oliesmurt skål (VIGTIGT!!), dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over.
Sæt de koldhævede boller på bageplade med 2 skeer (den er sådan lidt "sej" og "lang" i det).
Sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 230 °C - lidt mindre hvis der bruges varmluft - og bag i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Klik her og sæt minutur med korrekt bagetid.
Næringsindhold
Koldhævede boller
Mængde pr. portion
Kalorier
177
% Daglig værdi*
Fedt
1
g
2
%
Mættet fedt
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
0.1
g
Natrium
585
mg
25
%
Kalium
142
mg
4
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.1
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin C
0.001
mg
0
%
Calcium
14
mg
1
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.