150grejerstore og frosne grønlandske rejer, optøede og afdryppet
75gspinatgodt skylle og slynget tør
citronbåde
2ægkogte
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at lavede de syltede rødløg, det har godt af at stå lidt. Del rødløgsskiverne i ringe og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over løget. Vend godt rundt og lad det stå i mindste ½ time, gerne længere. Vend rundt i det af til.
Kom æg i kogende vand og lad dem koge i 6 minutter. Skyld dem godt under koldt vand og pil dem.
Kog belugalinser til din linsesalat sammen med 3 dl vand og lidt salt. Lad dem koge i 17 minutter, tilsæt gulerødderne i de sidste 5 minutter af kogetiden.
Hæld det hele i en sigte og skyl godt med koldt vand. Lad det dryppe godt af og vend så sammen med de små blomkålsbuketter.
Tilsæt olie-eddike dressingen og vend det godt rundt. Lad det stå til det skal serveres.
Lige inden servering vendes spinaten i.
Rør creme fraiche med smuldret feta og smag til med salt og friskkværnet peber.
Fordel din linsesalat på to tallerkner. Fordel de afdryppede rejer ovenpå og derefter de marinerede rødløg.
Skær æggene i kvarte og læg på salaten, sammen med fetadip og citronbåde.
Næringsindhold
Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
Mængde pr. portion
Kalorier
724
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Transfedt
0.05
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
307
mg
102
%
Natrium
2961
mg
129
%
Kalium
1820
mg
52
%
Kulhydrater
77
g
26
%
Kostfibre
29
g
121
%
Sukker
19
g
21
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
19184
IU
384
%
Vitamin C
70
mg
85
%
Calcium
344
mg
34
%
Jern
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.