mælkdet kan være alt fra skummetmælk til sødmælk til ris-/soya-/mandelmælk
1½tsk.kondenseret mælkdu kan også bruge sukker, flydende honning eller anden sødemiddel
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand. Rør nu godt og grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere.
Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et rent viskestykke eller et osteklæde, du kan også bruge en tragt og et kaffefilter.
Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.
Servering af iskaffe
Fyld et glas mindst halvt op med isterninger.
Hæld kaffe i til glasset er halvfuldt - eller godt halvfuldt.
Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken.
Rør godt rundt og server din iskaffe mens den er iskold. Det er den perfekte drik på en varm sommerdag.
Næringsindhold
Hjemmelavet iskaffe
Mængde pr. portion
Kalorier
7
% Daglig værdi*
Fedt
0.3
g
0
%
Mættet fedt
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
0.01
g
Enkelumættet fedt
0.1
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
15
mg
1
%
Kalium
21
mg
1
%
Kulhydrater
1
g
0
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
13
IU
0
%
Vitamin C
0.02
mg
0
%
Calcium
17
mg
2
%
Jern
0.003
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.