Æggeblommer piskes godt med sukker og vanilje. Der kan enten anvendes vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang. Det sidste er det bedste til en hjemmelavet is, men vaniljesukker er også ok.
Æggemassen vendes i flødeskummet - forsigtigt så al luften ikke slåes ud af flødeskummet.
Fyldet vendes også i og så skal det bare i en form af en art og fryses i mindst 5 timer.
Det skal ikke røres i isen eller noget, bare sørg for at det er pakket godt ind.
Næringsindhold
Hjemmelavet is
Mængde pr. portion
Kalorier
648
% Daglig værdi*
Fedt
59
g
91
%
Mættet fedt
36
g
225
%
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
16
g
Kolesterol
364
mg
121
%
Natrium
49
mg
2
%
Kalium
163
mg
5
%
Kulhydrater
26
g
9
%
Sukker
25
g
28
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
2465
IU
49
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
122
mg
12
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.