Sørg for at slagteren finder det bedste stegeflæsk frem til dig. Stykkerne skal være fri for brusk, og så skal det ikke være fedt det hele. Du skal bede om flæskeskiver med en god portion kød på.
Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle, og giv dem så lidt groft salt på begge sider.
Du skal helst salte flæsket en times tør før tilberedningen, så saltet når at trække væde ud af flæsket. Det giver dig mere sprøde stykker grillet flæsk. Så salt i god tid - og sæt på køl.
Tænd grillen - her griller jeg flæskeskiverne i min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme i en kuglegrill.
Flæsket skal grilles ved direkte varme, men ikke ved for stor styrke.
Varm grillen godt igennem, og i gasgrillen plejer jeg så at skrue helt ned for varmen.
Læg de saltede skiver flæsk på risten, og nu skal du grilles i sammenlagt cirka 25 minutter.
Vend flæskeskiverne løbende - cirka hver fjerde minut. Brug en madpincet, det er absolut det nemmeste.
Luk låget når du har vendt kødet, og tjek at temperaturen i grillen holder sig lige under 200 grader. Så du den bedste stegte flæsk.
Når flæskeskiverne er sprøde og lækre, tager du dem af og krydrer med friskkværnet peber.
Næringsindhold
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
Mængde pr. portion
Kalorier
648
% Daglig værdi*
Fedt
66
g
102
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
31
g
Kolesterol
90
mg
30
%
Natrium
2462
mg
107
%
Kalium
232
mg
7
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
13
IU
0
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
8
mg
1
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.