Kom æg og sukker i en skål og pisk det nu luftigt. Det tager et par minutter.
I en anden skål blander du hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, og vender derefter melet ind i dejen indtil den er godt samlet og har en jævn masse. Dejen til hindbærroulade er lidt tynd i konsistensen, og sådan skal den være.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen ud på det. Med en dejskraber kan du lige glatte den lidt ud, så du har en stor firkant, der fylder næsten hele bagepladen. Hold dog fem centimeters afstand til kanterne.
Bag nu dejen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft (220 grader almindelig luft), hvor den skal have cirka 8-9 minutter. Men hold øje med den, da den ikke må blive overbagt/for mørk.
Tag pladen ud af ovnen.
Læg et andet stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt sukker ud på det. Nu lægger du oversiden på den bagte dej ned mod sukkeret, og trykker let ned. Træk derefter bagepapiret af den bagte dej.
Smør hindbærmarmelade eller syltetøjud over kagen. Men du kan sagtens bruge blåbær, jordbær eller andre slags syltetøj eller marmelade.
Rul nu forsigtigt rouladen sammen, og pres den ganske let til. Læg din hindbærroulade med samlingen nedad.
Næringsindhold
Lækker hindbærroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
433
% Daglig værdi*
Fedt
4
g
6
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
123
mg
41
%
Natrium
132
mg
6
%
Kalium
119
mg
3
%
Kulhydrater
93
g
31
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
58
g
64
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
178
IU
4
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
34
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.