Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.
Tilsæt så smør, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.
Lun mælken til den er lunken (lillefingervarm), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.
Bland hvedemel med sukker og salt.
Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
Ælt dejen til dine havregrynsoller godt igennem - det tager cirka 10 minutter.
Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og virk dejen op.
Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
Læg et stykke plastic over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.
Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk - hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.
Bag dine havregrynsboller i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 °C varmluft, så de bliver flotte og gyldne. Klik her og sæt et nemt minutur til din bagning af bollerne.
Næringsindhold
Havregrynsboller - nemme morgenboller
Mængde pr. portion
Kalorier
189
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
21
mg
7
%
Natrium
185
mg
8
%
Kalium
88
mg
3
%
Kulhydrater
30
g
10
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
145
IU
3
%
Vitamin C
0.002
mg
0
%
Calcium
23
mg
2
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.